Hasta Ziyaret Saatleri ve Refakat Kuralları
19 Mayıs 2022

REFAKAT KURALLARI

1. Hasta odasında refakatçi olarak sadece 1 kişi kalabilecektir.
  2. Refakatçiler güvenlik görevlisinden almış olduklarını refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutacaklardır.
  3. Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilecektir.
  4. Refakatçiler hastane kurallarına uyacaklardır.
  5. Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktır.
  6. Refakatçi, tıbbi müdahaleler sırasında hastanın yanında bulunmamalıdır.
  7. Refakatçiler hastaneye ait eşya malzemeleri düzenli ve temiz tutacaklar, hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılayacaktır.
  8. Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması şarttır. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması; doktor vizite saatlerinde kapatılması gerekmektedir.
  9. Refakatçiler hastane dâhilin de tütün ve alkollü madde kullanmayacaktır. Kullanılması dahilinde gerekli cezai yaptırım uygulanacaktır.
  10. Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.
  11. Refakatçiler hastaya yiyecek, içecek getirmeyecek, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek, içecek vermeyecektir.
  12. Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmayacak, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmeyeceklerdir.
  13. Süresi biten refakatçi kimlik kartları yenilenecektir.
  14. Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden yararlanacaklardır.
  15. Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber verilecektir.

*Refakat kurallarına uyduğunuz için teşekkür ederiz.

ZİYARETÇİ KURALLARI

1. Hastanemizde ziyaret saatlerimiz;  Hafta içi ve Hafta sonu: 13.00–14.00 ile 19.00–20.00 saatleri arasındadır.
  2. Hastane düzeninin sağlanması açısından bu saatler dışında ziyaretçi kabul edilmemektedir. Bu konuda anlayışınız için teşekkür ederiz.
  3. Ziyarete 0 – 10 yaş arası çocuklar kabul edilmemektedir.
  4. Ziyaretçiler tarafından hastalara dergi ve kitap gibi hediyeler getirilebilir.
  5. Lütfen canlı çiçek, yiyecek getirmeyiniz
  6. Kesinlikle sigara içmeyiniz.
  7. Yataklara oturmayınız.
  8. Ziyareti kısa süreli tutunuz.
  9. Yerlere çöp atmayınız.
  10. Görevlilerin talimatlarına uyunuz.
  11. Olumlu ve olumsuz yönlerimizi Hasta Memnuniyeti Anket Formu’ nu doldurarak şikayet ve öneri kutumuza atınız.Bir gün aynı hastanede hasta olarak yatacağınızı düşünerek hareket ediniz.

*Hastane kurallarına uyduğunuz için teşekkür ederiz.